Grafisch ontwerp postzegel

125 jaar Arcadis & KNHM

‘Om als ontwerper gevraagd te worden een postzegelvel te ontwerpen… tsja…, da’s toch wel de heilige graal!’ aldus Nadji.

Aanleiding voor het postzegelvel is de viering van de oprichting van de Nederlandsche Heidemaatschappij in 1888. Deze vereniging werd door particulieren in het leven geroepen voor het ontwikkelen van landbouwgronden, het herbebossen van zandgronden en het verbeteren van werkgelegenheid.

125 jaar Arcadis & KNHM
Op elk van de tien postzegels van het postzegelvel staat een foto van een prestigieus project van Arcadis of KNHM. De tien projecten illustreren het brede terrein waarop beide organisaties actief zijn, zowel in binnen als buitenland.

Nieuw beeld door ontwerpoplossing
‘Je kunt van zo’n project wel een mooi plaatje laten zien maar we merkten zelf dat het pas gaat leven als je er meer over hoort en leest. Zo’n viaduct bij Millau bijvoorbeeld, waar het dorp eerst fel tegen was en later enthousiast toen ze de gunstige gevolgen ontdekten. Als je een dergelijke verdiepingsslag op de velrand doet, verdwijnt die zodra de postzegel wordt gebruikt voor frankering. De ontvanger mist dan essentiële informatie. Vandaar dat we de tekst in de postzegel hebben geïntegreerd. Er is een heel nieuw beeld ontstaan door de perforatierand door de foto te laten lopen.’

  • Grafisch ontwerp

  • Vormgeving promotiemateriaal

Dit project is gemaakt onder de naam Werf3. Nadji is medeoprichter van dit Amsterdamse ontwerpbureau In 2020 is Werf3  opgeheven, lopende vormgevingsopdrachten en het archief zijn overgenomen door de Vormstrateeg.

Ben je nieuwsgierig?
Wij ook naar jou. Laten we
kennismaken!